Good friends and feeling fine

Godkväll kära blogg!

Sista kvällen på RS. Usch, denna vecka har gått alldeles för fort och var alldeles för kort. Tycker jag, inte Donut. Han håller på att svälta ihjäl utan gräshagen, typ. Hur som.
 
Dag 3
Började med att sova gott HEEEELA natten. Ändå trött när jag vaknade, piggnade till när jag käkat frukost och kom till stallet. Stalltjänst där jag mockade åt Donut, packade höpåsar och kraft till honom och mockade åt Prinsen, en av skolhästarna vi använder i kursen. När allt var klart i stallet gick jag och kollade på när SRL1 red på SRL2s yrkesprov. Såg lektioner i skänkelvikning och rygging. Nyttigt att se lektioner. Pratade även lite med examinatorn som vi också hade nere på Vreta, hon kände igen mig och utan pokerfacet var hon faktiskt riktigt trevlig. Var en sväng till Markan och köpte mina favoritmackor, kollade på gruppen innan mig och gjorde iordning Donut.
 
Vi red på Stallplan även idag. Det var lugnare miljö idag och Donut var även mer fokuserad på mig. Plockade på mig sporrar och dressyrpisk idag, var bra. Först renodlade vi hjälperna. Det funkar bättre och bättre. Sen travade vi igång, på en "MussePigg-övning", en 20m volt och två 10m volter åt andra hållet. Jobbade lite svag sidvärts och galopp. Vilken ordning vi gjorde allt i det minns jag inte, men det var i alla fall många bra och varierande övningar. Sen flyttade vi även kvartsvändningar idag. Eller jag tror i alla fall det, alla intryck blandar ihop sig. Gjorde halter, och skritt. Skritt och halter fick vi mycket beröm för. Avslutade med att jobba med galoppfattning ur skritt. Vi kan bättre, men det gick. Galoppen överlag har varit ganska svag dessa dagar, får hoppas att han toppar imorgon. Travade av och han var fin. Jag måste ställa högre krav, vara noggrann med denna förbannade sits (hatar sitstjat nu, men måste ju, suck). Är i alla fall nöjd med detta pass, inget superpass, men han gjorde sidvärts och halterna väldigt bra.
 
Lunch för häst och ryttare, blev en snabbis hem till vandrarhemmet och piroglunch. Skulle sitta på Sheridan 1,5h efter att jag suttit av Donut. Hur som hann i god tid, med mina mått mätt. Och Sheridan. Åhhh, vad jag tycker om den hästen! Renodlade hjälperna här också. Fick trava fram självständigt och jobbade lite galopp. Vi gjorde övergångar och tempoväxlingar. Försöka få honom i uppförsbacke. Jag satt bra nu, jag försökte fokusera mycket på det. Kul att rida en häst som kan och känna att "jo, jag kanske kan rida". Kvartsvändningar även här, gick bra. Jobbade skänkelvikningar - volt - öppna efter långsidan. Det var kul! Herregud, det var kul att rida dressyrkrumelurer! Hade kunnat rida tre timmar till typ. Avslutade med enkla byten. Det var ganska svårt för Sheridan är lite bekväm så när jag försökte samla honom (jag tog antagligen för mycket i tyglarna) så bröt han av. Men när jag jobbade mer med sätet så blev det bättre men inte bra. Fast å andra sidan, hur mycket enkla byten har jag övat? Typ 0. Travade av och avslutade. Önskar att jag kunde ta med mig honom hem. Han är så fin och så bra. Finaste, fina Belle Isle Sheridan.
 
Vi släppte ut dem på betet, gjorde klart våra hästar i stallet och släppte ut dem. Jag hängde lite med SRL2 och sen käkade jag tillsammans med två från kursen. Mockade hagar, tog in Donut och landade på vandrarhemmet.
 
Imorgon är sista passet. Jag har varit väldigt kluven till vem jag ska rida.
- Passa på att rida välutbildad skolhäst när jag får chansen, och därmed fokusera på mig själv, få självförtroende och få ett sånt där wow-pass.
- Passa på att ta hjälp av Marianne eftersom att det trots allt är Donut jag behöver hjälp med och det är honom jag ska rida när jag kommer hem och jobbar vidare.
 
Var egentligen inställd på att rida Sheridan, passa på när jag är här och får chansen att rida honom, plus att jag tror att Donut är rätt trött i huvudet. Donut kan jag ju rida varje dag annars plus att han har gått bra tre dagar nu. Åh andra sidan sitter jag bra på Sheridan, och måste hitta den sitsen på Donut och få Mariannes hjälp med honom. Tillslut bestämde i alla fall Marianne att jag ska rida Donut, och hur det än är vågar man inte riktigt säga emot instruktörerna här, haha! Nä, men det blir nog bra.
 
Nu ska jag se film typ.
 
Väl mött,

enrosagnu

ryttare, ridlärare och hästägare

RSS 2.0